Acne behandling

Om man upplever att man under en längre period haft problem med acne och att det inte verkar sluta eller självmant avta i antalet finnar i ansiktet och därmed också omfattningen av acne så kan det bli aktuellt med att man försöker hitta alternativa sätt för acne behandling och på så sätt bli av med acne så fort som möjligt. Delvis så kan man på egen hand följa några råd för acne behandling på så sätt att man sänker risken för spridning av inflammation i ansiktet men om man vill ta hjälp av läkemedel så finns även det alternativet.

Acne behandling – Hur behandlar man acne?

För att behandla acne så ska man först se till att absolut inte klämma finnar på något sätt. Hur stor en finne än blir och hur ”lätt” det än kan kännas att ta bort en finne så är det aldrig rekommenderat att göra detta just på grund av att risken för att inflammationen då sprider sig är alldeles för stor. Klämmer du en finne kan du alltså få flera nya. Genom att själv ha nolltolerans gällande detta så kommer man en god bit på väg.

Något annat man kan göra för att försöka sänka risken för att inflammationer sprider sig och att man får fler finnar är att se till att skölja av ansiktet varje morgon och kväll – gärna med lite mild tvål som inte irriterar ansiktet för mycket. Är det så att man har som vana att använda feta krämer eller feta täckstift och liknande så kan man se till att använda detta i mindre skala. Det ska dock inte feltolkas – man kan fortfarande använda smink så länge det inte innefattar väldigt feta krämer.Är det så att man gärna tar till läkemedel för acne behandlingen och finnar så gott som möjligt så finns det på apoteken runt om i landet flera olika versioner av tvålar, stift och krämer att välja mellan. Delvis så finns det tvålar som är optimerade för att acne behandling – dessa kan användas istället för tvål och används morgon och kväll för att sänka risken för spridning av inflammation. Vad som också finns att starka gel som smörjs på vid de värsta områden i ansiktet (något som kan svida väldigt mycket). Dessa gel har som uppgift att helt enkelt döda bakterierna – något som ofta gör ont men som kan vara högst effektivt. Vid användning av gel för acne behandling kan brännskador uppkomma i ansiktet men de är av väldigt lätta grader och inte alls farliga. Vad som också finns är krämer man ska sova med på natten – detta för att det ska bli acne behandling under tiden du sover.

Om man har en värre version av acne och vanliga receptfria läkemedel inte verkar hjälpa efter att man försökt i två månader så kan det bli aktuellt med att besöka en vårdcentral som skriver ut receptbelagda läkemedel för acne behandling.