Klämma finnar

En väldigt vanlig åtgärd som många tar mot sina finnar är att klämma dem. Delvis gör vissa personer det för att helt enkelt försöka bli av med finnarna medan vissa andra gör det för att finnarna annars kan synas för mycket i med dess avvikande färg och utbuktande egenskap. Faktum är att klämma finnar är något av det dummaste man kan göra om man vill bli av med finnar.

Vad händer när man klämmer en finne?

När man klämmer en finne så irriterar man inte bara huden ännu mera – man sprider även bakteriernas inflammation till ett större område kring huden där du klämde finnen, något som leder till ännu fler finnar. Om man känner för ett långsiktigt resultat där man helt enkelt förebygger kommande finnar men även risken att finnarna stannar längre så ska man se till att absolut inte klämma finnar och helst inte ens pilla på dem.
Om man har svårt att hålla fingrarna borta från finnarna – kanske för att man ska på ett evenemang av något slag där finnar inte är så snyggt så kan man istället använda täckstift för att bli av med finnarna. Med hjälp av täckstift eller smink kan man tillfälligt dölja sina finnar istället för att klämma finnarna. Man ska dock observera att feta täckstift och fett smink kan leda till ökad irritation så man ska helst hålla sig till de lite lättare versionerna av täckstift.Så länge man håller sig borta från att klämma finnarna så kan man försäkra sig om att man gör sitt bästa för att inte öka mängden finnar i ansiktet. Om man inte alls klämmer finnar så kan dem också börja gå bort av sig själv utan att man behöver göra någonting. Om man dock kombinerar det med salvor från apoteket eller någon annan butik så optimerar man sin kamp för att bli av med finnarna.